ingezongen bestanden

 

 

Plezier in samen zingen staat bij ons voorop. En door efficiënt en doelgericht te repeteren wordt de lol alleen maar groter. Maandenlang met hetzelfde nummer bezig zijn, maakt het repeteren er niet leuker op. Tijdens de eerste repetitie van een nieuw nummer gelijk al resultaat horen … dat motiveert pas echt!


Thuis oefenen moet leuk zijn. Daarom werken wij niet met zogenoemde MIDI-bestanden (= een computersample, waarbij een muziekinstrument de zanglijn laat horen). Onze ervaring is, dat koorleden deze manier van instuderen vaak lastig vinden en heel lang bezig zijn om een nieuw nummer in te studeren. 


Wij zingen alle koorpartijen en eventuele solo’s zelf in … ook om duidelijk te laten horen hoe het gaat klinken en hoe wij graag willen dat er gezongen wordt (klemtonen, beleving, e.d.). Wij proberen het origineel in ere te houden. “Alle zinnen aan elkaar knopen” proberen we te vermijden. We zingen tenslotte pop en rock … en dat vraagt over het algemeen om een staccato manier van zingen.


En ja, alles inzingen is dan wel veel werk, maar dat hebben wij er graag voor over. Onze eigen singers hebben door deze methode plezier in het thuis oefenen en dat vertaalt zich weer in snel resultaat tijdens de oefensessies. 


CD’s met oefenmateriaal vinden wij in deze tijd van multimedia een beetje achterhaald. Daarnaast kost het gewoon een hoop geld om per koorlid een CD te moeten maken. Wij werken dan ook met MP3's, die we digitaal naar jullie verzenden.


Wij raden jullie aan om ons oefenmateriaal online beschikbaar te stellen voor alle koorleden. Zij kunnen de bestanden dan via een mobieltje, tablet, computer of mediaplayer beluisteren ... hoe, waar en wanneer ze maar willen.


De sopranen, alten, tenoren en bassen kunnen ieder hun eigen oefenpartij beluisteren … en thuis of in de auto lekker oefenen en meezingen. Als koorleden hun eigen partij beheersen, dan kunnen ze hun zanglijn gaan meezingen met een MP3, waarin hun eigen partij niet te horen is ... om te checken of ze 'm in het koor goed kunnen vasthouden.


En als iedereen z’n huiswerk doet, dan zul je verbaasd zijn hoe snel jullie een nieuw nummer kunnen neerzetten. De repetities worden op deze manier een stuk leuker, omdat je al snel resultaat hoort en van de samenzang kunt gaan genieten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 - 2024 KOORARRANGEMENTEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel