repertoire

 

Allereerst is het belangrijk om te vermelden, dat wij uitsluitend legale arrangementen leveren. Ofwel: wij hebben toestemming gevraagd aan de rechthebbenden om ze te maken, gebruiken en verkopen.

Bij je bestelling geef je aan, hoeveel koorleden de uitgewerkte songtekst gaan gebruiken ... en wij zorgen er dan voor dat de royalties (printrechten) worden afgedragen.


Onze arrangementen zijn geschikt voor acapella en vocal groups, jeugdkoren, gemengde of dameskoren. Daarnaast bieden ze ook regelmatig ruimte voor solisten (soms wel 4!) … want wij geven onze singers graag de kans om te groeien.

Wij raden soleren alleen aan, als jullie solisten op de nodige mentale en zangtechnische begeleiding kunnen rekenen. Soleren is tenslotte heel kwetsbaar en solisten hebben tijd nodig om daarin te kunnen groeien.

Werken jullie (liever) niet met solisten, dan kan de solo in de meeste gevallen gewoon door een deel van de sopranen, alten, tenoren of bassen gezongen worden.


Zijn de arrangementen moeilijk of makkelijk?

Onze arrangementen moeten door amateurs gezongen kunnen worden. Aangezien ze deel uitmaken van het repertoire van onze eigen Vocal Group, is in de praktijk al bewezen, dat ze heel goed “te doen” zijn. Want onze Vocal Group is toegankelijk voor iedereen die van zingen houdt. Stemtesten, audities, leeftijdsbeperkingen … daar doen wij niet aan.


In onze arrangementen is een baspartij nooit heel laag en een sopraanpartij nooit extreem hoog. Zo zorgen we ervoor dat iedereen gewoon lekker en voluit kan zingen. Onze baspartij is ingezongen door een man, maar ook vrouwen met lagere stemmen kunnen 'm heel goed aan.

Daarnaast proberen we iedere partij evenredig aan bod te laten komen. We ontkomen er natuurlijk niet aan dat alten en tenoren regelmatig de leadpartij zingen, maar als we ook maar éven een kans zien, dan geven we de bassen of sopranen een speciale rol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 - 2024 KOORARRANGEMENTEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel